2011. november 27., vasárnap

Adventi hírnök


  Ma szerte a világban meggyújtották az adventi koszorún az első gyertyát, ezzel megkezdődött a várakozás időszaka. Nekünk tegnap éjjel, a szigetvári fürdőben jutott eszünkbe, hogy ma lesz advent első vasárnapja, koszorúnk pedig nincs. Hopp, hazafelé éjfélkor gyertyavásárlás!

2011. november 24., csütörtök

Mókuska...



  Heh... he, he! Az egész akkor kezdődött, amikor pontosan egy héttel ezelőtt az évfolyamesten, másodikos aerobic csoportunk erre a fülbemászó dallamú aranyos kis dalra bemutatta a produkcióját. Márk barátomnak és nekem ez nagyon megtetszett... :)

2011. november 23., szerda

A Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyben elért körzeti eredményeink

A Bolyai Csapatversenyt, a matematika mellett magyar nyelv és irodalom tantárgyból is minden évben megrendezik, 5-8. osztályos diákoknak. Évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatok versengenek egymással, szerte az országban. A körzeti forduló november 11-én volt, eredményhirdetésére pedig tegnap került sor. Jól szerepeltek diákjaink, három évfolyam is továbbjutott az országos döntőbe!

2011. november 20., vasárnap

Pedagógus Röplabda Kupa 2011 - Küzdelem a főnökért... :)

  Egy évvel ezelőtt csapatunk igencsak jól dolgozott a Pedagógus Röplabda Kupán, hiszen kemény csatákban ugyan, de miénk lett a győzelem, és a vele járó vándorserleg is. Az elmúlt egy évben ez a győzelmi jelkép előkelő helyen, főnökünk irodájában pihent. Pénteken, amikor leemeltem a polcról, azt az utasítást kaptam, hogy hétfőn oda vissza is kell tennem...

2011. november 14., hétfő

Menet a lombszőnyegen!

  
 November 12.-én szombaton ismét túrázni voltunk, a Zöldtusa eseménysorozat hetedik kihívásán. Iskolánkból összesen 37-en vettünk részt, a Zöldpont Egyesület által szervezett őszi túrán. A többség Kati néni, és Andi néni társaságában a mini próbán 7 km-t menetelt. Gergővel és Rajmival mi ezúttal is a 31 km-es nagypróbának lódultunk neki.

2011. november 9., szerda

Szandi aranymeccse :)




   Ezen a címen található meg iskolánk világbajnok tanulójának rövidre sikerült címmeccse a youtube videómegosztón. Nem, nem tévesztettem el! Világbajnok!

2011. november 7., hétfő

Bolyai megyei matematika 2011


   Csúnya elmaradásomat szeretném most pótolni, és egyúttal elnézést kérek azon érintettektől, akik már várták a téma megjelenését. Kissé elcsúsztam ezen a fronton, mivel a verseny eredményhirdetése szünet előtti utolsó napon volt. A hozzám kötődő tanítványok eredményeiről ugyan értesültem már aznap, de a többiek pontos eredményeiről nem, azok hiányában pedig nem írhattam a dologról. 

2011. november 6., vasárnap

Tavasziasan...



 Olvastam MJ blogjában, hogy milyen tavaszias érzetük volt, amikor a langy meleg időben sétálgattak kint az erdőben Zsömivel, és Pötivel. Valóban rendkívül kellemes az időjárás, és nem csak nekünk embereknek van benne tavaszias érzetünk! Sajnos a növények is becsapódnak!

2011. november 4., péntek

Jól megtömtem!




   Mit tömhet egy mai falusi ember vajon? Kacsát, réseket, asszo... -ezt inkább hagyjuk-, no meg mindenféle finomságot magába. Igen ám, de én most egyiket sem tettem, helyette párnát tömtem! A szünet ritka szabad perceit ugyanis igyekeztünk olyan dolgokkal kitölteni, amelyek már régóta várattak magukra.